Kansliets telefontid: tisdagar kl 10-12Övrig tid telefonsvarare 08-555 963 50 eller e-post

Ledaren

Förbundsordföranden har ordet

Ronny Knutsson 600

September

På en skiva av Rosanna Cash sjunger hon och hennes pappa, Johnny, den kanske sista, sången han framför, September, when it comes. De sjunger om att september är början på hösten, det går mot vinter och tystnad. Det går mot slutet. Eller kanske snarare mot en ny början. Det är en fantastiskt sång, vemodig och mycket vacker. Samspelet mellan far och dotter är underbart att höra. Johnny Cashs röst är sprucken och mer en talande röst än en sjungande.

Men likaväl som september kan vara slutet på sommaren, nu väntar vinter och kyla, så kan det vara början på något annat, något nytt som texten i sången handlar om.

Det är nu vi tar nya tag, studieförbunden presenterar sin program för hösten och vintern. Den nya konsertserien med symfoniorkestern i Norrköping börjar i september. Min kör börjar en ny termin med nya spännande sångupplevelser. Bowlingen i min PRO-grupp börjar.  Kvällarna blir mörkare. Och om jag inte tar fel, så är det mer av verksamhet i våra fem regioner från september och framåt, än det varit under sommaren.

När jag gick i gymnasiet började vi alltid skolan de 2 september. Det är väl sent med senare tids allt kortare sommarlov, men att jag minns det har jag ofta undrat över. Kanske var det för att sommaren var slut då, och att början på der nya året, det nya läsåret låg framför mig. Något nytt började.

Det är alltså något mycket hoppfullt över september. Äntligen får jag komma igång igen. Äntligen börjar min konstkurs eller min kurs i akvarellmålning. Äntligen får jag utan dåligt samvete för att jag inte är ute i solen krypa ner soffan eller fåtöljen och slappa av med den nya, den bästa, den mest kritikerrosade, den mest spännande,den med de bästa skådisarna, teveserien.

Och i svampskogen myllrar det av svamp.

September, when it comes.

 

Ronny Knutsson
Ordförande, Svenska Konstnärsförbundet

Svenska Konstnärsförbundet

Hornsgatan 103
117 28 Stockholm

08-555 96 350
info@konstnarsforbundet.se

Kansliet
Kansliet har telefontid: tisdagar kl 10-12. Övrig tid: telefonsvarare 08-555 963 50 eller e-post

ArtGallery
SK:s webbredaktör arbetar på tisdagar
webb@konstnarsforbundet.se
 
Styrelsen
Läs mer ››

BK4 2019 omslag small

Bildkonstnären 4, 2019

Utgivning 18 december till SK:s medlemmar.
Inte medlem men önskar tidningen?
Bli stödmedlem ››