Region Öst

SK Region Öst
Uppsala, Västmanland, Örebro, Södermanland, Östergötland, Gotland samt Stockholms län. 

Från Norr till Söder – Återblick på vår jurybedömda nationella utställning i Södertälje Konsthall

170 förväntansfulla besökare och konstnärer mötte upp i Södertälje konsthall på vernissagedagen den 19 augusti. Fram till  den 9 september hann hundratals intresserade besöka utställningen.  De åttiofem konstverken omfattade allt från skulpturala berättelser om det pågående kriget till skira akvareller med växtmotiv,  textila broderier,  porträtt i olja, humlor i tusch, modernt och fantasifullt kurbitsmåleri, fotokonst och mycket mera.

Uppskattat samarbete

Södertälje konsthall  bistod med trevlig och engagerad  personal och uppdaterade kontinuerligt utställningen på sociala medier under perioden.

  ”En fantastisk utställning!” 
  ”Åkt 1,5 timme för att komma hit, det var det verkligen värt.”
  ”Tack för en så varierad och inspirerad utställning!”

  Citat ur gästboken

  Många besökare återkom också flera gånger. Medlemskonst för drygt 70 000 kronor såldes under utställningstiden. Vi tackar för all hjälp vi fått från Södertälje konsthall och för besökares och medlemmars engagemang och besök.
  Foto: Malin Eld

  SK Öst aktiviteter höst 2023

  Bild: Magasin3
  • Magasin3 konsthall: Fri entré för våra medlemmar på konsthallen Magasin 3, i Frihamnen, gäller från september mot uppvisande av SK medlemskort. magasin3.com
  • Magasin3: Du som medlem (SK-medlem i hela landet) kan anmäla dig för medlemsvisning på Magasin3 den 6 oktober kl. 15.00. Begränsat antal platser, anmälan är bindande. Boka före den 15 september till
   regionost@konstnarsforbundet.se
  • Medlemsutställning på Galleri Bellman: Bellmansgatan 9, Stockholm den 9 – 16 november 2023. Anmäl dig till regionost@konstnarsforbundet.se före den 9 oktober om du vill delta. Märk mejlet med ”ANSÖKAN BELLMAN” Det finns plats för 13 utställare (inklusive skulptur/keramik). Deltagare lottas, ej tidigare utställare från 2023 kan delta. Kostnad för utställningsplats tillkommer.

  Tips – besök – konstrundor – utställningar

  • Sergel Hub den 9 december. Vår medlem Alex Colard anordnar ett stort konstevent på Sveavägen 10A i Stockholm. För mer information www.charityartexpo.com 15% av provisionskostnaden går till WWF.
  • 23-24 september Sollentuna konstrunda 

  Region Öst söker kontaktpersoner ute i länen

  Vi vill gärna nå ut till alla i vår stora region och bilda lokala grupper i de olika länen. Du som bor på Gotland, i Närke, Östergötland, Västmanland, Stockholm, Södermanland eller i Uppsala län, hör av dig till oss om du vill engagera dig! Vi kan då bredda vår kunskap och våra kontakter med det nära och lokala kultur och konstlivet i länet och på orten. Kanske har du tips om utmärkta utställningslokaler för en större samlingsutställning vi tillsammans kan samla medlemmar och deltagare till.


  Du vet väl att du kan få utställningsstöd…

  Du kan få ekonomiskt bidrag både från förbundet och från oss i region Öst om du samlar minst tre av våra medlemmar och anordnar en utställning eller annan konstaktivitet.

  Kontakta oss och beskriv din idé.

  Bildtext: Siri K- Karlsson framför sina målningar. Foto Maja-Lena Molin, chef Södertälje konsthall.
  Bildtext: Siri K- Karlsson framför sina målningar. Foto Maja-Lena Molin, chef Södertälje konsthall.

  Forum 4U – din egen presentationssida online

  För att ni medlemmar ska kunna hitta och kontakta varandra har förbundet utvecklat appen Forum 4U. Genom att presentera sig själv och även ange ort kan det hjälpa dig att hitta konstnärer att samarbeta med i närområdet.

  Manual till hur man hanterar Forum4U finns via denna länk: Manual-Forum4u.pages (konstnarsforbundet.se)


  Rulla till toppen