Region Väst

SK Region Väst
Västra Götalands, Hallands och Värmlands län

Medlemsinformation mars

Nu är utställningarna på Engleson avslutade och nästa utställning som blir på Galleri 20 i Kungssten har vernissage lördag 15 april kl 12-16.

Workshop papperstillverkning 4 februari
Lördag 4 februari hade vi ha en lyckad workshop hos Kvarnbyns Handpappersbruk i Mölndal. Vi var 7 medlemmar som fick lära oss att göra akvarellpapper. Vi kommer ha en workshop till troligen mitten av september.

Galleri 20, Kungssten, Göteborg 15 – 23 april
Intresset för Galleri 20 var stort så vi fick lotta ut platserna. Det är 5 målare och en skulptör som som visar sina konstverk. Utställare är Thomas Ahlander, Lars Hansson Lahn, Sten-Åke Lundqvist, Suzanne Raneke, Britt-Marie Setterstig och Lisbeth van Ginhoven. Vernissagen är lördag 15 april kl 12.00-16.00. Öppet lör-sön 12-16, vardagar 12-18 och torsdag 20 april är det kvällsöppet till kl 20.00.


Lökboden Rottneros Park 27 maj – 17 juli
14 medlemmar från distrikt Värmland har anmält sig hittills. Anmälan ska vara inne senast 1 april. Utställningen är bara för medlemmarna i Värmland.

Strandverket Marstrand 29 juni – 12 juli
20 utställare kommer att ställa ut i 2 veckor på Strandverket. Vernissage är fredag 30 juni och lördag 1 juli.

Konsthallen Kajutan, Henån Orust 17 juni – 16 augusti
Intresset har varit stort också för denna utställning och 32 medlemmar har fått plats på utställningen. Vernissage är lördag 17 juni kl 10.00-14.00.

Barken Viking 2 juni – 6 juli
Vi har en fått en inbjudan av Vikings Vänförening att arrangera utställningar på Barken Viking som ligger nära Operan vid Lilla Bommens Torg i Göteborg. Barken Viking har hotell- och konferensverksamhet samt restaurang. Vi kommer att ha vår första utställning med början 2 juni då firandet av Göteborg 400 år startar. Rummet som vi har till förfogande ligger en trappa ner där konferensrummen ligger. För att medverka på utställningen måste man teckna ett medlemskap i Vikings Vänförening och det kostar 100 kr/år. Som medlem får man rabatt på luncher i restaurangen och hyra av hotellrum.
Vi kommer annonsera i GP samt teckna försäkring för utställningen. Kostnad för att medverka är 800 kr/utställare, då ingår medlemskap i Vikings Vänförening.
Varje utställare kan ha med ca 5 konstverk beroende på storlek.
Eftersom den första utställningen kommer vara under firandet av Göteborg 400 år vill vi gärna ha målningar med anknytning till hav eller Göteborg.
Maila ansökan med titel, storlek och foton på konstverken till Ulla Gustafsson ullahj.gustafsson@gmail.com senast 1 maj.

Barken Viking
6 juli – 10 augusti ansökan senast 1 juni
10 augusti – 14 september ansökan senast 1 juli

Galleri Engleson, Göteborg 30 sept – 5 okt och 7 – 12 okt
Vi har redan fått 13 ansökningar till 12 platser men sök gärna då det kan bli lediga platser.

Utställningsbidrag
Om ni är minst 3 medlemmar som vill anordna en egen utställning kan ni söka bidrag från SK för hyres- eller annonskostnader. Varje medlem kan få max 500 kr per person en gång under 2023. Bidraget söks via styrelsen i Region Väst.

Galleri Topelius
Vi vill tipsa om ett nytt galleri som öppnas i Örgryte i Göteborg av Iréne Sjöberg Lundin och Maj Högberg. Galleriet ligger på Topeliusgatan 3 och medlemmar i SK kan hyra galleriet till rabatterat pris. Mer information om galleriet finns på www.ikonst.se, kontakt irene@ikonst.se. Vernissage på första utställningen är lördag 15 april kl 13-15.

Har ni några frågor kontakta Gunilla Bitsos via mail gunilla.bitsos @gmail.com

STYRELSEN SK REGION VÄST

Gunilla Bitsos, Ulla Gustafsson, Lars Hansson Lahn, Suzanne Raneke, Susanne Lager
Lily Charlotte Lövenstierne, Maj-Lis Uller, Andreas Henning

Rulla till toppen